WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS   Ingyenes elektronikus tananyag interaktív
weboldalak készítéséhez.
Custom Search
 
menü MENÜ    

Akadálymentes webáruház

Webergonómiai követelmények


    A felhasználó célja, hogy egyszerűen és gyorsan jusson az általa keresett információkhoz. A webáruház felépítése, tartalmi elemei ebben nyújtanak számára segítséget.                         

Programozott tananyag:


Értékes információtartalom
A szöveges leírás legyen tömör és objektív. A termékről közreadott kép megerősíti a látogatót abban, hogy jó helyen jár.

Átlátható oldalelrendezés
Ha egy új felhasználó érkezik a webáruház bármely oldalára igyekszik gyorsan eldönteni: Hova érkezett? Jó helyen jár? Megtalálhatja itt amit keres?

Konvenciók
A felhasználók otthonosan érzik magukat egy weblapon, ha struktúrája ismerős számukra, és megtalálják az ismerős tartalmi és navigációs elemeket.

Átlátható oldalstruktúra
Végignézve egy tankönyv tartalomjegyzékét azonnal átláthatjuk a tananyag struktúráját. Főbb témaköreit, a témakörök alfejezeteit végül a tárgyalt fontosabb fogalmakat, eseményeket vagy jelenségeket.

Egyértelmű navigáció
A felhasználónak mindig kell tudnia, hogy éppen hol tartózkodik az oldalon belül, és merre mehet tovább.

Szöveges tartalom
Az interneten a felhasználók többsége nem olvassa el a hosszú szöveges tartalmakat. Gyorsan végigfutja a címsorokat, linkfelíratokat és eldönti, hogy merre tovább.

Jól kiválasztott médiaelemek
Ne jelenítsünk meg a szöveget képként, nyomós ok nélkül!

Igényes megjelenés
Nagyban hozzájárúl a frissen érkező látogatók megtartásában a professzionális megjelenés.

Felhasználói hibák javítása
Jogaszályban előírt kötelezettség is, hogy a felhasználó adatait, a megrendelésének adatait ellenőrizni és az általa felfedezett hibákat javítani tudja.

Böngészőfüggetlen webáruház
Reális cél, hogy a minden, elterjedt böngésző legtöbb változatában hasonlóképpen jelenjen meg egy weboldal.

Ez az aminek látszik?
A felhasználók elbizonytalanításának legbiztosabb módja, ha a kattintható HTML elemeket nem találják. Amire azt hiszik, hogy link az nem vezet sehova.

Könnyű bővítés, módosítás
Lehetővé kell tenni, hogy kevés informatikai ismerettel rendelkező adminisztrátorok gyorsan és egyszerűen bővíthessék vagy módosíthassák a webáruház tartalmát.