WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS   Ingyenes elektronikus tananyag interaktív
weboldalak készítéséhez.
Custom Search
 
vissza VISSZA    
menü MENÜ    
ismét ISMÉT    
tovább TOVÁBB    

Szöveges tartalomAz interneten a felhasználók többsége nem olvassa el a hosszú szöveges tartalmakat. Gyorsan végigfutja a címsorokat, linkfelíratokat és eldönti, hogy merre tovább. Ha egy címszó felkelti figyelmét, akkor még a hozzá kapcsolódó rövid szöveget elolvassa, de ez nem oldalakban, hanem inkább mondatokban, esetleg bekezdésekben mérhetjük.

A felhasználó számára fontos kifejezéseket keres. A szöveges tartalom összeállításánál ezt figyelembe kell venni. Egy termék leírásában azok a kifejezések szerepeljenek, amelyek egy átlag felhasználó számára keresőszavak lehetnek. A vevőkkel közvetlen kapcsolatot tartó webáruház tulajdonosok, ilyen szempontból előnyben vannak. Tudják mit kérdez a legtöbb vásárló. Hát ezekre a kérdésekre szeretné a választ egy webáruház látogatója is.

A szöveges tartalom tehát legyen rövid, tömör, objektív a látogató számára releváns.

Az oldalon található szövegek legyenek jól olvashatók! A jól látó felhasználó szemét is fárasztja egy rosszul megválasztott betűtípus, a kis betűméret, a kis kontraszt arány vagy a kontrasztos és részletgazdag háttérkép.