logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Ez az aminek látszik?A felhasználók elbizonytalanításának legbiztosabb módja, ha a kattintható HTML elemeket nem találják. Amire azt hiszik, hogy link az nem vezet sehova. A valódi linkek pedig megbújnak a szöveges tartalomban.

A kitartóbbak megtalálják a tovább vezető utat, és ha nem vesztik el türelmüket akkor a számukra kínált termékeket és szolgáltatásokat is.

Kétségtelenül egy webáruház így megszűrheti vásárlóit. Csak a legtalpraesettebbek és eltökéltebben rendelhetnek áruiból. De nem biztos, hogy ez a cél.

A felolvasó programokat használókat pedig végképp megfosztja a vásárlás lehetőségétől. Ezek a szoftverek a HTML címkék alapján döntik el, hogy merre lehet továbbmenni. A tartalom egyes elemei mire szolgálnak, mihez kapcsolódnak.

Az alapelv igen egyszerű. Minden HTML elemet arra használjunk amire való.

Ha így teszünk nem csak a felhasználók dolgát könnyítjük meg, de a kereső programok is hatékonyabban térképezik fel az oldalt, és a valóban releváns keresések esetén jelenítik meg linkjét.

A keresők robotok a HTML elemek nem rendeltetés szerű használatát hibának, rosszabb esetben átverési kísérletnek is tekinthetik. Utóbbi esetben a keresési rangsorban az oldal igen csak hátra kerülhet.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.