logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Böngésző független weblapokMinden webfejlesztő álma, hogy weblapjai valamennyi operációs rendszeren, valamennyi böngésző program valamennyi változatán, egyformán és úgy jelenjenek meg, ahogy azt ő megtervezte.

Ezt a célt meg lehet közelíteni, de elérni sosem fogjuk. Már egy egyszerű vízszintes vonal <hr> is másként jelenik meg a különböző böngészőkben. A stíluslapok használatánál, de különösen az aktív tartalmak megjelenítésénél még nagyobbak a különbségek.

Az egyes böngésző programok működése kisebb, nagyobb mértékben eltér a www.w3.org   webhelyen közzétett internetes szabványoktól. (Tananyagunk ezekre épül. Az ismert eltéréseket jelezzük.)

A szabványban leírt funkciók, elemek és jellemzők egy részét nem minden böngésző ismeri. (A tananyagban a böngészőprogramok ikonjai jelzik. Azokat, amelyek adott elemet vagy jellemzőt képesek kezelni.)

Ha a teljes böngészőfüggetlenség nem is érhető el mindenképpen érdemes arra törekedni, weboldalainkat minél több látogató legyen képes használni. Ennek érdekében az elkészült weboldalainkat a mindig ellenőrizzük le a legnagyobb böngészőkben. Ha működésében vagy megjelenítésében zavaró hibát találunk, akkor az próbáljuk orvosolni.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.