logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.

Webáruház szerkezete

Programozott tananyag:


A webáruház működése
A webáruház minden oldalát az index.php kezeli. Illeszti az erőforrásokat, és meghívja az oldalanként változó HTML kód összeállításáért felelős függvényeket.

URL szerkezet
Az oldal neve élete során nem változhat. (Ha az adminisztrátor módosítani akarja, akkor az eredeti oldalt törölni kell, majd egy ujjat létrehozni.)

Index.php 1.
Az index.php-nak még a HTML kód összeállítása előtt elég sok feladata van.

Index.php 2.
A HTML dokumentum fejében a szokásos elemek mellet megtalálható egy JavaScript változó is értéket kap.

Index.php 3.
A HTML dokumentumtörzs betöltését követően létrejön a süti. Az oldal fejlécében megjelenik a logó, és a webáruház név. ..

Webáruházunk konstansai
A típuskódok kezelésére a kód több pontján is szükség van. Hogy mindenhol a legegyszerűbb kódot használhassuk, ezért minden oldaltípushoz létrehozunk egy konstanst.

Aktuális oldal adatai
A w3_fejlec.php kódja az oldalletöltés legelején fut le. Annak érdekében, hogy az aktuális oldal adatait többet ne kelljen lekérdezni az adatbázisból eltároljuk a globális $AktOldal tömbbe.

Szülőoldalak adatai
Az aktuális oldal őseinek ismeretére is több helyen szükségünk lesz. Így az első és második szülő adatait is tömbbe tároljuk. Később már ezeket az adatokat sem kell az adatbázisból beolvasni.

Egyedi fejlécelemek
A webáruház minden oldala saját névvel (title), leírással (description) és kulcsszavakkal (keywords) rendelkezik. Ezeket az adatokat a HTML dokumentum fejlécében kell megadni.

Az oldal a struktúrában
Hasznos, ha a felhasználó böngészés közben mindig tisztában van, hogy éppen a hol jár. Ennek érdekében megjelenítjük az aktuális oldal őseit.

A webáruház tartalma
A Kiir_Tartalom() függvény az oldal típusától függően a weboldal megjelenítéséhez más-más feldolgozó függvényt hív meg.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.