logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Előzetes tájékoztatás


A vásárlót tájékoztatni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul, valamint egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről.

Az adatkezelés megkezdése előtt tájékoztatni kell:
  • az adatkezelés céljáról (a megrendelések teljesítése, számlák elkészítése)
  • az adatkezelés jogalapjáról (Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.)
  • az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyekről (webáruház munkatársai, szállító cég munkatársai, könyvelő…. )
  • adatkezelés időtartamáról ( pl. regisztrációnál megadott adataikat a vásárló bármikor törölheti, a megrendelés adatai a teljesítést követően x napon belül törlődnek)
  • a vásárló adatkezeléssel kapcsolatos jogairól és jogorvoslati lehetőségeiről (2011. évi CXII. törvény és a vállalkozás adatai)
  • az érintettek köre (a vásárló, felhasználók)
  • ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma ( nyilvántartási szám)
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

14. Az érintett előzetes tájékoztatásának követelménye


20. §

(1) Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

(2) Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a 6. § (5) bekezdése alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

(3) Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet a (2) bekezdés szerinti információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.
(4) Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint
g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma, kivéve a 68. § (2) bekezdésében foglalt esetet.Ingyen webáruház:: W3 Free Shop


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.