logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Technikai akadályokFelbontás

A webáruházat a látogatók megtekinthetik nagy felbontású monitoron, a TV képernyőjén, laptopon, táblagépen vagy okos telefonon is.

A kis felbontásra optimalizált oldal nagy felbontású megjelenítőn gyakran csak a képernyő hasznos területének töredékét használja, folytonos görgetésre kárhoztatva a felhasználót.

A nagy felbontásra optimalizált weblap pedig mobil telefonon használhatatlan.

Responsive web design segítségével a különböző eszközökön jól olvashatóvá és jól használhatóvá tehető a weblap.

Böngészők

A felhasználók sokféle böngészőt, és azok különböző verzióit használják egy időben. Ezek ugyanazt a HTML és CSS kódot más és más módon jelenítik meg.

A legtöbb böngészőben jól használható kód készítéséhez a korábban megismert szabványok használatán keresztül vezet az út. Ugyanakkor minden oldal megjelenítését minden nagyobb (széles körben használt) böngészőben, és azok különböző változataiban is ellenőrizni kell. Ha szükséges a kódot egy- egy böngésző igényeinek megfelelően ki kell egészíteni. (Különösen az Internet Explorer híres arról, hogy fütyül a szabványokra. Különböző verziói különböző kódot használnak.)

Fontkészletek

A különböző operációs rendszerek különböző fontkészleteket használnak, amelyek mellé a később telepített szoftverek újabbakat hoznak magukkal.

A szöveges tartalom megjelenése, a karakterek helyigénye nagyban függ a látogató által használt operációs rendszertől, annak beállításaitól, a használt böngészőtől.

Web biztos fontok használatával csökkenthető a probléma. Különleges fontok széles körű használatához pedig a Google web fontok nyújtanak segítséget.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.