logó WEBFEJLESZTÉS, WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS
Ingyenes elektronikus tananyag interaktív weboldalak készítéséhez.
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Szöveges tartalomAz interneten a felhasználók többsége nem olvassa el a hosszú szöveges tartalmakat. Gyorsan végigfutja a címsorokat, linkfelíratokat és eldönti, hogy merre tovább. Ha egy címszó felkelti figyelmét, akkor még a hozzá kapcsolódó rövid szöveget elolvassa, de ez nem oldalakban, hanem inkább mondatokban, esetleg bekezdésekben mérhetjük.

A felhasználó számára fontos kifejezéseket keres. A szöveges tartalom összeállításánál ezt figyelembe kell venni. Egy termék leírásában azok a kifejezések szerepeljenek, amelyek egy átlag felhasználó számára keresőszavak lehetnek. A vevőkkel közvetlen kapcsolatot tartó webáruház tulajdonosok, ilyen szempontból előnyben vannak. Tudják mit kérdez a legtöbb vásárló. Hát ezekre a kérdésekre szeretné a választ egy webáruház látogatója is.

A szöveges tartalom tehát legyen rövid, tömör, objektív a látogató számára releváns.

Az oldalon található szövegek legyenek jól olvashatók! A jól látó felhasználó szemét is fárasztja egy rosszul megválasztott betűtípus, a kis betűméret, a kis kontraszt arány vagy a kontrasztos és részletgazdag háttérkép.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.